Róth Stone Kft.

 

Projekt Bemutatkozás Referenciák Képgaléria Kapcsolat

 

 

 

 

 

 

Róth Stone

Pályázat

USZT logoKedvezményezett neve:
RÓTH STONE Kőfaragó Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:
RÓTH STONE Kft. technológiai megújítása

A projekt azonosító száma:
GINOP-1.2.8-20-2020-00183

Szerződött támogatás összege:
15 500 000 Ft

A projekt költségvetése:
27 964 800 Ft.

A támogatás mértéke: 55,43 %

A Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt tartalmának bemutatása: A beszerzendő eszköz egy 12 t teherbírású gumikkerekes önjáró daru, mely a telephelyünkön lesz üzembe helyezve.
Jelenleg 3 db targoncával (1,5 t, 2,5 t, 5 t) és egy nagyon öreg, gazdaságtalan, nem hatékony (~30 éves) 12 t- ás IFA ADK daruval rendelkezünk. Ez a daru idén már nem kapta meg a működési engedélyt, az évente szokásos emelőgép felülvizsgálat során, ezért üzemen kívül kellett helyezni. Ezekkel az eszközökkel mozgatjuk telephelyünkön a feldolgozandó anyagokat, és a már legyártott késztermékeket.Így jelenleg max. 5 t -ás kőanyagot tudunk csak mozgatni, ami a következő korlátot jelenti cégünk életében.Rengeteg olyan megrendelésünk van, amiket tömb kövekből gyártunk le. Ezen tömbkövek súlya sokszor eléri a 9 t is. Ezeket a tömbköveket török, német, magyar és olasz bányákból vásároljuk, és kamionnal érkeznek telephelyünkre. Amennyiben ekkora köveket nem tudunk mozgatni, akkor azokat vagy más cégnél vágatjuk fel bérben, vagy kisebb tömböket kell vásárolnunk, ami sok esetben gazdaságtalan. Bizonyos munkákat nem is tudunk kisebb kövekből legyártani.

A beszerzendő eszköz gyorsítja és hatékonyabbá teszi a munkálatokat, illetve olyan megrendelések legyártására is képesek leszünk, amiket csak és kizárólag nagyobb tömb kövekből tudunk gyártani. Az új eszköz technológiai megújítást eredményez a vállalkozás működésében, hiszen eddig nem rendelkeztünk ilyen korszerű eszközzel.
Így a termelékenységük növekedni fog. A projekt megvalósítása által koronavírus helyzet miatt a vállalkozásunknál kialakult nehézségek kiküszöbölhetőek,és a termelékenységünk növelhető lesz. A vállalkozás növekedési potenciáljának javítását, gazdasági teljesítményének erősítését eredményezi.

A pályázattal korszerű berendezések kerültek a vállalkozás gyártósorába, a munkavállalók kényelmesebb körülmények között végezhetnek felelős munkát, a megrendelések növekedése elősegíti a cég munkahelymegtartó képességét, és a fejlesztés eredményeként évenként 10 %-os termelékenység növekedést várunk.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.11.23.